火学网学员服务电话:400-882-1988
上海人力资源培训

上海人力资源管理师考试(三级)专业英语样题

作者:上海人力资源培训  发布时间:2016-01-25  来源:上海人力资源培训

  一、英汉互译(每题2分,共30分)

  1. Apprenticeship

  2. Career support

  3. Outsourcing

  4. Database

  5. Employee empowerment

  6. Goals

  7. Human resource information system (HRIS)

  8. Job rotation

  9. Learning organization

  10. Psychological contract

  11. 薪资调查

  12. 任务分析

  13. 招募

  14. 绩效管理

  15. 工作丰富化

  二、选词填空(每题2分,共20分)

  A.feedback   B.benchmarking   C.rewards  D.Human resource management   E.benefit

  F.on-the-job   G. performance   H.downsizing    I. Direct cost   J. output

  1.        refers to the practices and policies you need to carry out the people or personnel aspects of your management job.

  2. Labor turnover rates provide a valuable means of         the effectiveness of HR policies and practices in organizations.

  3. Labor turnover can be costly.        of recruiting and training replacements should be considered.

  4. Business process re-engineering techniques are deployed as instruments for        .

  5. Evaluations also fulfill the purpose of providing         to employees on how the organization views their performance.

  6. The         of the job analysis should be a training or learning specification.

  7. Coaching is a personal        technique designed to develop individual skills, knowledge, and attitudes.

  8. Extrinsic        include direct compensation, indirect compensation, and nonfinancial rewards.

  9. Flexible benefits allow employees to pick and choose from among a menu of        options.

  10. China's economic reformers have used material incentives in order to stimulate        .

  三、单项选择(每题2分,共20分)

  1. The process of helping redundant employees to find other work or start new careers is        .

  A.replacement

  B.outplacement

  C.release

  D.downsizing

  2.        focus the evaluator's attention on those behaviors that are key in making the difference between executing a job effectively or ineffectively.

  A. The group order ranking

  B. Written essay

  C. The individual ranking

  D. Critical incidents

  3. The        plan should include plans for attracting good candidates by ensuring that the organization will become an 'employer of choice'.

  A. outplacement

  B. evaluation

  C. recruitment

  D.training

  4. Organizational        and corporate plans indicate the direction in which the organization is going.

  A. goals

  B.resource

  C.result

  D.process

  5.       aims to broaden experience by moving people from job to job or department to department.

  A.Job analysis

  B. Job rotation

  C.Job satisfaction

  D.Job involvement

  6. .HR planning is       .

  A. a technique that identifies the critical aspects of a job

  B. the process of determining the human resources required by the organization to achieve its strategic goals

  C. the process of setting major organizational objectives and developing comprehensive plans to achieve these objectives

  D. the process of determining the primary direction of the firm

  7. Career development programs benefit organizations in all of the following ways except       .

  A.Giving managers more control over their subordinates

  B.Giving managers increased skill in managing their own careers

  C.Providing greater retention of valued employees

  D.Giving an increased understanding of the organization

  8. The area from which employers obtain certain types of workers is known as the         .

  A. labor market

  B. region

  C. recruiting area

  D. supply region

  9. A set of standards of acceptable conduct and moral judgment is known as         .

  A. morales

  B. ethics

  C. rules

  D. legislation

  10. Hiring someone outside the company to perform tasks that could be done internally is known as        .

  A. outplacement

  B. contracting

  C. outsourcing

  D. employee leasing

  四、阅读理解(每题3分,共30分)

  (一)

   The context for obtaining the people required will be the labor markets in which the organization is operating which are:

  1. The internal labor market- the stocks and flows of people within the organization who can be promoted, trained, or re-deployed to meet future needs.

  2. The external labor marker- the external local, regional, national and international markets from which different sorts of people can be recruited. There are usually a number of markets, and the labor supply in these markets may vary considerably. Likely shortages will need to be identified so that steps can be taken to deal with them, for example by developing a more attractive 'employment proposition'.

   As part of the human resource planning process, an organization may have to formulate 'make or buy' policy decisions. A 'make' policy means that organization prefers to recruit people at a junior level or as trainee, and rely mainly on promotion from within and training programs to meet future needs. A 'buy' policy means that more reliance will be placed on recruiting from outside- 'bringing fresh blood into the organization'. In practice, organizations tend to mix the two choices together to varying degrees, depending on the situation of the firm and the type of people involves. A highly entrepreneurial company operating in the turbulent conditions, or one which has just started up, will probably rely almost entirely on external recruitment. When dealing with knowledge workers, there may be little choice-they tend to be much more mobile, and resourcing strategy may have to recognize that external recruitment will be the main source of supply. Management consultancies typically fall into this category. Firms which can predict people requirements fairly and accurately may rely more on developing their own staff once they have been recruited.

  1. A 'make' policy means that organization prefers to promote people from          .

  A. regional labor market

  B. national labor market

  C. internal labor market

  D. international labor market

  2.According to the passge, management consultancies         .

  A.are less mobile than people at a junior level

  B.should be recruited from external labor market

  C.should be promoted from within the organization

  D.are not knowledge workers

  3. If a firm can predict people requirements fairly accurately, it may not         .

  A.develop their own staff

  B.formulate training programs

  C.promote people from within the organization

  D.rely more on recruiting from outside

  4. 'Make or buy' policy decision is a part of         .

  A.human resource planning

  B.training and development

  C.performance appraisal

  D.job analysis

  5.The best title of this passage is        .

  A.The organizational context of human resource planning

  B.Aims of human resource planning

  C.The labor market context for human resource planning

  D.Limitations of human resource planning

  (二)

  Wlaters (1983) identifies nine sources of information which help to identify training priorities. These are:

  1. Organizational goals and corporate plans which indicate the direction in which the organization is going and, therefore, major training priorities.

  2.  Human resource and succession planning which provides information on future skill requirements and management training needs.

  3. Personnel statistics on, for example, labor turnover, which highlight HR issues which might be addressed by training.

  4. Exit interviews which might suggest deficiencies in training arrangements.

  5. Consultation with senior managers which obtains opinions on training needs from key decision makers.

  6. Data on productivity, quality and performance which show where there are any gaps between expectations and results or negative trends, and therefore suggest training needs.

  7. Departmental layout changes which provide information about future developments and related training needs.

  8. Management requests for training which set out perceived needs.

  9. Knowledge of financial plans which determine whether the funds will be available for training, and may encourage fresh approaches if resources are limited.

  Two other sources not directly mentioned by Walters are plans for introducing new technology or developing IT systems, and marketing plans which indicate where new skills are required to market new products or services, use different selling techniques or operate in new territories.

  1.According to Walters,         is (are) major training priorities.

  A. human resource and succession planning

  B. personnel statistics

  C. exit interviews

  D. organizational goals and corporate plans

  2. Human resource and succession planning provides information on         .

  A. the direction in which the organization is going

  B. future skill requirements and management training needs

  C. deficiencies in training arrangements

  D. any gaps between expectations and results or negative trends

  3. The following sources of information which help to identify training priorities are mentioned by Wlaters except        .

  A. marketing plans

  B. departmental layout changes

  C. data on productivity, quality and performance

  D. consultation with senior managers

  4.According to the passage, the following statements are true except         .

  A. Departmental layout changes provide information about future developments and related training needs.

  B. Exit interviews highlight HR issues which might be addressed by training.

  C. Data on productivity, quality and performance show where there are any gaps between expectations and results or negative trends.

  D. Marketing plans indicate where new skills are required to market new products or services.

  5.The main topic about this passage is illustrating         .

  A. sources of information which provide information on management training needs

  B. sources of information of major training priorities

  C. sources of information which help to identify training priorities

  D. sources of information which provide information about future developments and related training needs.

  答案

  一、Answer:

  1. 学徒制 2. 职业支持 3. 外包 4. 数据库 5. 员工授权 6. 目标 7. 人力资源信息系统 8. 工作轮换 9. 学习型组织 10. 心理契约 11. Wage and salary survey 12. Task analysis 13. Recruitment14. Performance management 15. Job enrichment

  二、Answer:

  1.D  2.B  3.I  4.H  5.A  6.J  7.F  8.C  9.E  10.G

  三、Answer:

  1.B  2.D  3.C.  4.A  5.B.  6.B.  7.A  8.A  9.B  10.C

  四、Answer:

  1.C  2.B  3.D  4.A  5.C

  1.D  2.B  3.A  4.B  5.C

 

人力资源培训,找专业权威的品牌机构,在上海,找我们!
我们的优势:人保部教培中心、复旦大学指定报读点, 近10HR培训经验;
我们的教学:上海六大教学点,专业课程训练+复习指导,免费复读+高通过;
我们的学员:20000人的选择,集考证、提升、交流一体的HR管理人员;
我们的课程:人力资源实务、人力资源管理师、薪酬绩效师、人才测评师等;
我们的特色:实践+理论相结合,工具+应用相结合,平台+圈子交流相结合;
我们的电话:400-882-1988  021-51860017

我们的招生简章:

1、人力资源管理师:世勤HR上海人力资源管理师培训班招生简章

2、人力资源上岗证:上海人力资源实务岗位证书培训班招生简章(人事上岗证)

3、绩效薪酬师:人保部教培中心上海《绩效薪酬管理师》岗位证书招生简章

4、人才测评师:人保部教培中心上海人才测评师招生简章(最热门的证书之一)

我们专注于人力资源培训,无论是个人还是企业,欢迎报读和合作:
021-51860017

更多人力资源信息请访问:上海人力资源培训网 人力资源上岗证课程
上海人力资源培训课程咨询电话:021-51860017
课程搜索:
中外合作办学
免责声明
① 由于各方面情况不断调整与变化,火学网所提供的所有考试信息仅供参考,请考生以权威部门公布的正式信息为准。
② 本站注明稿件来源为其他媒体的文/图等稿件均为转载稿,本站转载出于非商业性的教育和科研之目的,并不意味着 赞同其观点或证实其内容的真实性。如转载稿涉及版权等问题,请作者在两周内速来电或来函联系。
③ 凡本站注明“稿件来源:火学网”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属本网所有,任何媒体、网站或个 人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他方式复制发表。已经本站协议授权的媒体、网站,在下载使用时必 须注明“稿件来源:火学网”,违者本站将依法追究责任。
注册人力资源师
上海世勤人力资源培训
火学网微博